Over Marleen

En waarom ik geloof in Verschil-makers en Expeditie Ondernemerschap

Van stuurman tot business coach

Ik leerde lopen op het zeilschip van mijn ouders. Ik wilde als tiener zo snel mogelijk op avontuur de wereld in en vertrok op mijn 17e voor een jaar naar Baskenland in Spanje. Een rumoerig jaar met een ongepland overnachting buiten in de bergen...in een sneeuwstorm, plus de invloed die ETA had op ons dagelijks leven.

Na mijn studie, organiseerde ik tijdens mijn eerste baan het huwelijk van onze Koning en Koningin. Waarna ik vertrok als stuurman naar de Noordpool. Ik zeilde voor gletsjers langs en tussen de ijsschotsen door rondom Spitsbergen en van daar weer naar Enkhuizen. 

Daarna ging ik doen wat ik dacht dat er verwacht werd. Ik ging mijn CV opbouwen. Ik werkte als redacteur en producer voor meerdere TV-programma's. Was projectmanager bij Sail Amsterdam, werkte als account director bij een reclamebureau en als project directeur voor Sail Harlingen.

En toen.....viel ik neer. Moe om aan alle verwachtingen (waarvan ik verwachtte) te moeten voldoen. Mijn complete identiteit had ik totaal volledig opgehangen aan het werk dat ik deed. Enerzijds heeft het me prachtige banen opgeleverd en heb ik snel carrière gemaakt. Maar ja 'who cares'. 

Tijd om opnieuw op avontuur te gaan, om uit te zoeken wie was ik.

Meer over mij weten?

Radio DJ Patrick Kicken interviewde mij. Het is een mooie weergave van mij, mijn leven en waar ik voor sta en ga.

Verschil-Makers tijdens hun Expeditie Ondernemerschap

Lange tijd werkte ik in de media- en communicatiewereld. Ik ontwikkelde met bedrijven strategieën om zichzelf te lanceren, te onderscheiden, betere resultaten te halen of nieuwe producten te introduceren. Het leukste aan mijn werk vond ik dat iedere klant zijn eigen aanpak nodig had om het doel te bereiken. Waarbij training en strategie elkaar vaak versterkten. Tegelijkertijd bracht het me weinig voldoening om alleen maar de winst-cijfers van grotere bedrijven op te krikken. Onpersoonlijk en kil. 


Ik schoolde mezelf bij tot trainer en coach en was zoekende welke richting ik op wilde met mijn bedrijf. Mijn ‘ondernemers-licht’ zag ik terwijl ik terug fietste van een intervisie-groepje. Ik had de vraag gesteld “Hoe ga jij van jouw passie een goedlopend bedrijf maken?” Voor mij een logische vraag. Waarna vijf meditatieve ‘uhhhhhhms’ volgden.


"Dit is het’, dacht ik. ‘dit is mijn pad. Deze gepassioneerde en talentvolle mensen kunnen het verschil maken in de wereld. En als ze zichzelf gevangen houden in de gouden-loondienst-kooi dan is dat een gemis voor de omgeving." Ik voelde een stoot energie door me heen gaan, die ik nog steeds iedere dag voel. Vooral als ik zie wat mijn klanten bereiken als ze durven op te staan voor hun verlangen. Het bedrijf bouwen dat daar perfect bij past, zodat ze onmisbaar het verschil maken in de wereld.

Zo kan ik je helpen

Business Expeditie Plan

Creëer een ijzersterk en eenvoudig fundament voor je bedrijf, door branding, strategie en (zelf)leiderschap op elkaar af te stemmen.The Art Of Focus

Binnen 5 jaar stopt een groot deel van de ZZP-ers. Oorzaak is veelal:
gebrek aan focus. 

Niet zo gek in deze tijd van de verleiding en afleiding (onze universele verslaving aan korte termijn genot). Maar dodelijk voor je bedrijf en je missie.

Het goede nieuws is... Net zoals ondernemerschap is het maken van plannen, focus en het behalen van je doelen, ook een vaardigheid.

Het zit niet standaard in ieders DNA, maar je kunt het jezelf eenvoudig aanleren met 'The Art Of Focus' .

Anderen over mij

These slides will be slide-able on the live version of your page!

"Uit je comfortzone-trekkende coach"

"Marleen is een uit de comfortzone-trekkende business trainer en coach. Door haar scherpe vragen en haar geheel eigen methode kwamen we tot de merkidentiteit die de fundering is voor mijn business. 

Door haar achtergrond in het bedrijfsleven en haar coach-kwaliteiten, voelt ze naadloos aan waar jouw kracht ligt en hoe jij jezelf kan onderscheiden. Precies wat je in deze tijd wilt als ondernemer die meer vanuit de kern wil werken."

Tom van Ruiten

"Marleen is niet bang om ook confronterende vragen te stellen"

"Marleen weet de pijn-punten eruit te halen. Ze is een goeie spiegel. Eerlijk en niet bang om ook de pijnlijke vragen te stellen. Ook neemt ze geen genoegen met een half antwoord. En daar houd ik van."
Pernille Florentz

"Veel ervaring in strategische marketingcommunicatie"

"Met al haar ervaring in de marketingcommunicatie en de adviezen die ze gaf aan grote bedrijven over strategische marketingcommunicatie. Vertaalt ze die informatie nu voor ondernemers. En dat is ontzettend gaaf om zo toe te kunnen passen."
Annelies Pieterse

"Veel ervaring in strategische marketingcommunicatie"

"Voor mijn werk heb ik aan Marleen gevraagd of ze aan een groep jonge ondernemers een pitch workshop wilde geven. Marleen heeft dit super professioneel opgepakt en toonde veel flexibiliteit toen we door het coronavirus een andere vorm voor de workshop moesten bedenken. Tijdens de workshop kreeg iedereen persoonlijke aandacht en de jongeren praten nog steeds over de workshop en wat ze eruit hebben gehaald. Marleen maakt impact!"
Veerle van der Laar

Waar ik voor sta

We leven in een wereld vol mogelijkheden, verwachtingen, prikkels en oordelen. Kinderen kiezen de richting voor hun vak, op een leeftijd waarbij verwachtingen van ouders en omgeving een grote rol spelen. De keuze wordt vaak niet (zelf) vanuit verlangen maar ratio gemaakt. Waardoor je als het ware niet je eigen (levens)koers uitzet.


Omdat we al jong leren vanuit verwachtingen van omgeving en ‘het systeem’ te denken, handelen en doen, creëren we een vicieuze keurslijf voor onszelf. Stappen in onze eigen sneltrein en verliezen het stuur van ons eigen leven uit handen. 


Doen waar je blij van wordt, oftewel je potentieel leven lijkt onzichtbaar en onbereikbaar. Je hoort het zo vaak terug in de zin “ik doe maar wat”. Je legt je erbij neer. Je neemt je leven voor lief en ervaart niet het geluk in je leven, dat je zou kunnen ervaren.


Ik zorg er als business coach voor dat ondernemers hun ideale leven zien en realiseren met hun bedrijf (in plaats van andersom). Het ideale leven waarin ze hun eigen potentieel zien en leven, zodat ze een onmisbaar verschil maken in de wereld.


Je ideale leven ontstaat uit verlangen. Levert je energie op. Het is een avontuur vol eenvoud, plezier en mogelijkheden. En je bedrijf draagt daaraan bij, niet andersom.


Dit gun ik iedere ondernemer.

Interesse? Ik denk graag met je mee

arrow_drop_up arrow_drop_down