Art of Focus

Live & online programma om je doelen voor de komende 12 maanden
te stellen en te behalen

Kun jij al plannen? Maar heb je toch
je doelen niet gehaald?

 • Jij weet al wat je wilt bereiken (met je bedrijf).
 • Je voelt sterk de 'drive' om het verschil te maken.
 • Je maakt ieder jaar al trouw plannen.
 • Maar als het op de uitvoering aankomt, lijkt er altijd iets anders beter of belangrijker.
 • Vind je het  lastig om beslissingen te nemen.
 • Je baalt ervan dat je in 2019 je doelen WEER niet gehaald hebt. Niet de impact (met je bedrijf) hebt gemaakt waarnaar je verlangt. 


Je bent zeker niet de enige

Binnen 5 jaar stopt een groot deel van de ondernemers. Oorzaak is veelal: gebrek aan focus.


Niet zo gek in deze tijd van de verleiding en afleiding (onze universele verslaving aan korte termijn genot). Maar dodelijk voor je bedrijf en je missie.


Er is ook goed nieuws! Net zoals je ondernemerschap kunt leren. Is het maken van plannen, focus en het behalen van je doelen, ook een vaardigheid. 

Het zit niet standaard in ieders DNA, maar je kunt het jezelf eenvoudig aanleren. Alle ingrediënten ervoor bezit je al: intuïtie, talent en je verlangen.


Met 'Art Of Focus' ontdek je jouw unieke ingrediënten en hoe jij deze inzet om je doelen te stellen en behalen. Waarmee  je dus eindelijk WEL de impact maakt waar jij naar verlangt.

Behaal je doelen WEL met 'The Art Of Focus'

Belangrijk om te weten! Als jij plannen en focus alleen met je hoofd gaat leren, dan gaat het je alsnog niet lukken. Het lukt je alleen als je het doet vanuit je 'ware verlangen', vanuit jouw talent en intuïtie. Hoe? Met 'Art Of Focus'.


Alleen op deze manier ga je ook werkelijk DOEN wat je bedacht hebt je plannen en planning. En behaal je de resultaten die jij hebt gevisualiseerd.


En nee, dit is:

 1. Niet een snelle quick fix of een trucje dat je even nadoet, je gaat jezelf heel veel beter leren kennen.
 2. Niet de zoveelste 'lege' training, maar een investering in jezelf en je ondernemerschaps-skills. 
 3. Geen coaching traject waarin je leert om je To Do-lijst af te werken. Het is duizend maal meer dan dat.
 4. Voor 'Ja-maar' types.

Het is WEL:

 • Leren vooruitkijken vanuit je verlangen. En deze lange termijn verlangens omzetten in dagelijkse acties.
 • Na de eerste 'live' dag de deur uitlopen met jouw verlangens omgezet in concrete plannen voor de komende 12 maanden.
 • Deze plannen 'klein leren maken' en omvormen naar behapbare dagelijkse acties, zodat je iedere dag weet wat je gaat/wilt doen.
 • Online Focus Sessies met een Mastermind karakter, waarin ik en de andere deelnemers met de meedenken over jouw focus voor de komende 6 weken.
 • Ontdekken hoe jij dagelijks in je beste 'state of energy/ action' komt, zodat jij meer doet in minder tijd.
 • Andere ZZP-ers ontmoeten die ook willen groeien met de kracht van focus.  
 • Dat ik dagelijks voor je klaar sta, zodat je nooit meer stil staat.
 • Voor 'Ja-en' types (die willen namelijk groeien)

Je investering in 'The Art Of Focus' betaalt jou uit in:

 • de regie over je bedrijf en je resultaten
 • meer klanten
 • meer impact
 • meer tijd (je meest waardevolle bezit) voor jezelf en je geliefden
 • meer werkplezier, zelfvoldoening en zelfvertrouwen
 • meer vrijheid

Dat doe je in 5 stappen

Stap 1: 

'Live dag' Focus Jaarplan 

Tijdens deze 'live' dag stel jij je Focus Jaarplan op. Je brengt het hele jaar globaal in beeld en het komende kwartaal al heel concreet. Zodat je de volgende dag meteen start met het behalen van je jaardoelen ;-) 


Méér dan een rationeel plan

Waar het bij de meeste ZZP-ers misgaat is dat ze een jaarplan vanuit hun hoofd maken. Leuk hoor dat je cijfers op papier zet en meetbare doelen maakt. Maar je zal merken dat - na een paar dagen - je motivatie alweer ver te zoeken is. 


Vanuit je verlangen en intuïtie dus

Als je je gestelde doelen werkelijk wilt behalen, is continue zin en motivatie een vereiste. En dat krijg je niet door jezelf met de zweep te geven. Nee dat krijg je door doelen te stellen vanuit je verlangen en intuïtie. Dit is de basis - de motor - voor meer werkplezier en het sneller behalen van je missie.


Kun je er niet 'live' bijzijn?

No worries. Ik geef deze sessie ook als interactieve online sessie. Ik zorg ervoor dat je het jaarplan sowieso met mij en de andere deelnemers kunt maken.

Dit vinden zij ervan...

Stap 2: 

1-op-1 Coach Call

De 'live' dag waarin jij je Focus Jaarplan maakt is intensief en brengt ook meestal best wat teweeg. Je loopt de deur uit met een hoofd vol inspiratie.


En vaak is het zo dat in de week erna vragen opborrelen. Bijvoorbeeld over je branding, strategie over leiderschap -> klopt het nog wel? Is het nog wel in lijn met elkaar? Of obstakels in het algemeen waar je tegenaan loopt.


Een of twee weken na de 'live' dag heb ik 1-op-1 een Coach Call met jou, waarin je al je vragen, obstakels en andere zaken kunt voorleggen. Ik brainstorm met je mee, zodat jij een stevige basis hebt om van 2020 een topjaar te maken.

Stap 3: 6-wekelijkse Focus Sessies (online)

Terug- en vooruitkijken

Twee keer per kwartaal staan we gezamenlijk stil bij wat je hebt neergezet. Wat je geleerd hebt en hoe je dit vervolgens omzet in nog meer focus voor de komende 6 weken. Oftewel: waar je staat ten opzichte van je doelen en hoe je gaat bijsturen.


Interactief

Dit doen we samen. Jij, ik en de andere deelnemers via een online Focus Sessie. Het 1e deel van de Focus Sessie neem ik je aan de hand om helder te krijgen hoe je de komende 6 weken te werk gaat. Het 2e deel gaan we in op wat er specifiek bij jou speelt en hoe je daarmee om kunt gaan. 


Stel je vraag

Iedere Focus Sessie geef ik antwoord op jouw vragen. Van tevoren stuur je me een mail met je hick ups en deze behandel ik tijdens de Focus Sessie. Ook interessant om te horen waar anderen tegenaan lopen en hoe zij de dingen oplossen. 

Stap 4: 

The Art Of Focus

Je kunt nog zulke goeie plannen maken. Nog zo goed zijn in jouw vak. Zonder ACTIE geen resultaat. En je blijft alleen de juiste acties doen als je intrinsiek (dus vanuit jezelf) de motivatie VOELT om dit te doen.


Goeie start met Focus Jaarplan en de Focus Sessies

Maar daarmee ben je er nog niet. Om continue te VOELEN waarom je de volgende stap moet nemen is er meer nodig


Art Of Focus

Met de video's en het 'Art Of Focus Planner' neem ik je aan de hand om in jezelf te duiken. Je ongecensureerde verlangens te ontdekken en je intuïtie meer de ruimte te kunnen geven. Weet jij dit allemaal al?


Vast en zeker. Maar als je dit deel voor lief neemt en hier niet continue mee bezig blijft, dan raak je jezelf en het contact met je bedrijf (en je missie) kwijt.

Het is een vorm van persoonlijke ontwikkeling. En jij en ik weten allebei heel goed, dat je nooit klaar bent met ontwikkeling. Zonder ontwikkeling = geen groei.

Het is noodzakelijk om je dromen te blijven voelen. Te blijven visualiseren. jezelf nóg beter te leren kennen. Je ritme te kennen waarin jij het beste floreert. Tijd te nemen om uit te zoomen en er soms juist helemaal in te duiken.

Alle oefeningen in de video's en 'Art Of Focus Planner' zorgen ervoor dat jij als persoon iedere dag groeit. En dat zie je meteen terug in de resultaten van je acties en je bedrijf.


Stop met tijd, energie en omzet weggooien, door te denken dat je het allemaal al wel weet.

Stap 5:
Jouw bijvangst/ bonus

Meditaties voor continue focus

Om ervoor te zorgen dat je iedere dag in je gewenste staat van focus te verkeren, ontvang je diverse meditaties, die je daarbij helpen. Bijvoorbeeld:

 • om de dag energiek en gefocust te beginnen
 • om op chaotische momenten weer overzicht en focus te krijgen 
 • de dag af te sluiten en los te kunnen laten
 • om contact te maken met je missie/ purpose (geeft directe motivatie boost)


Art Of Focus Planner

Niets is onpersoonlijker en werkt voor mij demotiverender dan pdf's die je zelf moet printen. Na inschrijving ontvang je op je deurmat het 'Art Of Focus Planner'. Deze is zo waardevol, dat je deze iedere dag bij je wilt dragen.


Wekelijks Commitment

Intrinsieke motivatie (dus vanuit jezelf) is noodzakelijk, daar is 'Art Of Focus' op gericht. Maar het mooie van een groep gelijkgestemde deelnemers is de support van de anderen. Het zogenaamde cheerleader-effect.
Jezelf wekelijks commitment aan je weekfocus in de online community, helpt je op 2 manieren. Enerzijds creëer je je eigen stok achter de deur. Anderzijds krijg je steun, hulp en energie van de andere deelnemers.

Ikzelf doe dit al lange tijd. En ervaar wekelijks dat het me focus, energie en tijd oplevert om hier wekelijks 10 minuten tijd aan te besteden.


Vragen tussendoor?

Heb je vragen tussendoor? Die kun je me altijd mailen. Deze beantwoord ik zo snel mogelijk. En zo nodig bel ik je om je te helpen. Kortom: ik ben er voor je, zodat jij door niets afgeleid wordt.


Samen-Werkdagen

ZZP-ers voelen zich vaak eenzaam. Volgend jaar organiseer ik daarom diverse Samen-Werkdagen waar je werkt op een plek samen met andere ondernemers. Je kunt zelfs deelnemen aan speeddates, waarin jij andere deelnemers jouw uitdaging voorlegt. De ander geeft jou 1-op-1 inzicht en advies vanuit zijn/haar expertise en vakgebied. 

Super leuk en waardevol om te doen. 


Dit vindt Eveline ervan...

"Ik doe mee aan het Art of Focus Traject van Marleen en het is echt zo ontzettend helpend. Het traject geeft rust in mijn hoofd en geeft richting aan mijn week. Voordat ik met het Art of Focus Traject begon was ik door de passie voor mijn eigen bedrijf soms te enthousiast met mijn planning.


Dankzij het traject weet ik weer waarom ik niet zoveel hooi op m'n vork moet nemen. Ik let beter op waar ik mijn aandacht aan geef, waardoor ik nog efficiënter werk dan ik al deed. Vooral de herhaling van de wekelijkse commitment helpt daarbij. Ook zien we elkaar iedere 6 weken bij de Focus-sessies, waarin de hele groep met elkaar meedenkt om de planning voor de aankomende zes weken te maken.


Juist omdat ik zelf als coach werk voor vrouwen met ADHD en ze vaak help met planning en timemanagement, vond ik het best lastig om aan mezelf toe te geven dat ik dit traject nodig heb. Gelukkig ken ik Marleen van een eerder traject en weet ik dat zij een heel lieve coach is, die mij goed aanvoelt. Ze geeft mij nooit het gevoel dat ik faal of dat ik het zelf eigenlijk wel had moeten kunnen. En weet je? Bij de schilder thuis zijn de plintjes ook niet altijd geschilderd 😊 Dus ik ben heel blij dat ik mezelf en mijn bedrijf het Art of Focus Traject heb gegund. Kortom: ik ben blij dat ik deze stap heb genomen en ik kan het je ook echt aanraden."
Eveline Roux - ADHD bij Vrouwen

Schrijf je in en groei

als ondernemer

Praktische info 

Data

Jaarplan 'live' dag

Focus Sessie  

Focus Sessie

Focus Sessie  

Samen-Werk-Dag
Focus Sessie

Focus Sessie

Focus Sessie

Investering

EUR 2.549,- ex BTW

Locatie 'live' dag

Tsja, nu dus online via Zoom.
€ 2.549,-

Dit is wat je de komende 

6 maanden krijgt

 • Live dag waar jij je Strategisch Actieplan 2020 maakt
 • 1-op-1 Coach Call 
 • 6-wekelijkse Focus Sessie  (online en interactief)
 • Met video's en je 'Art Of Focus Journal' doorloop jij je Art Of Focus stappen
 • Kwartaal, Maandelijkse en Wekelijkse Commitment Planner
 • Meditaties voor je dagelijkse motivatie en activatie
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan Samenwerk Dag
 • Ik sta dagelijks voor je klaar, zodat je nooit meer stilstaat

Zij werkten met mij

"Met zijn allen kom je een

stuk verder"

"Marleen houdt op een  enthousiaste en motiverende manier het tempo erin. 

En laat op een gestructureerde en toch ontspannen manier iedereen zijn/haar zegje doen.

Zij stimuleert de groep om ook echt aan de slag te gaan met de uitdagingen van het ondernemerschap. En met zijn allen kom je dan een stuk verder!"

Elvira Heemskerk - 

Business Coach & Familie Coach

"Uit je comfortzone-trekkende coach"

"Marleen is een uit de comfortzone-trekkende business trainer en coach. Door haar scherpe vragen en haar geheel eigen methode kwamen we tot de fundering van mijn business. 

Door haar achtergrond in het bedrijfsleven en haar coach-kwaliteiten, voelt ze naadloos aan waar jouw kracht ligt en hoe jij jezelf kan onderscheiden. Precies wat je in deze tijd wilt als ondernemer die meer vanuit de kern wil werken."

Tom van Ruiten - 

Trainer, Coach & General Manager

"Het geeft me veel rust en overzicht"

Ik heb nu meer overzicht  en dit geeft me zo veel houvast!


Doordat ik elke maand de evaluatie maak, blijf ik op koers. En kan ik op tijd bijsturen waar nodig. 


Het geeft mij in ieder geval enorm veel rust en overzicht!"

Elske van der Knijff - 

Eigenaar Noordvaarder Zeilreizen

En dit levert 'Art Of Focus' jou op

   • de regie over je bedrijf, je energie en je tijd
   • meer klanten
   • meer impact
   • meer tijd (je meest waardevolle bezit) voor jezelf en je geliefden
   • meer werkplezier, zelfvoldoening en zelfvertrouwen
   • meer vrijheid

  FAQ's


  • Gaat het 'Art Of Focus' coachingstraject alleen over mijn bedrijfsplanning?
   Dit coachingstraject gaat juist NIET alleen over cijfers en je bedrijf. Als ondernemer loopt privé en zakelijk continue door elkaar, vooral als je ook nog kinderen hebt. Met het coachingstraject vind jij je verlangen en stel jij doelen vanuit je verlangen. Dit verlangen is ook je motor om werkelijk te gaan doen wat er nodig is om je doelen te behalen. Zowel voor je persoonlijke doelen als voor je bedrijf. Daarnaast zet jij intuïtie in als kompas om te zien of jij jouw juiste koers vaart. 
  • Hoeveel tijd gaat het 'Art Of Focus' coachingstraject mij kosten?
   Ik draai deze vraag liever om. Hoeveel tijd gooi jij nu dagelijks, wekelijks of maandelijks weg door gebrek aan focus? En dan bedoel ik niet alleen je dagelijkse actiegerichte focus. Maar de focus waarmee jij je lange termijn missie/ verlangen/ doelen bereikt en behaalt. Dit coachingstraject brengt én houdt je in beweging om werkelijk het verschil te maken met je bedrijf waarnaar jij verlangt. Doordat jij je tijd, energie NIET soms maar CONTINUE richt op de juiste dingen. Het geeft je ook nog eens meer werkplezier iedere dag.
   En concreet kun je in de stappen hierboven vinden hoeveel tijd iedere stap je ongeveer  kost.
  • Waarom gaat dit traject WEL voor mij werken?
   Doordat je niet alleen het plan bedenkt. Dat kan iedereen met een beetje hulp. De uitdaging zit hem in de acties van je plan ook werkelijk te doen. De ondersteuning bij het doen, ontbreekt in veel andere trainingen, programma's en trajecten.
   Je gaat het alleen doen, als je in beweging komt en blijft om je plan te realiseren. Met het 'Art Of Focus' coachingstraject  ontdek jij je persoonlijke motor en zoom je regelmatig uit'. Ga je boven jezelf en je bedrijf hangen ;-), waardoor je ziet wat jij en je bedrijf nodig hebben. Hierdoor weet jij welke koers jij gaat varen de komende weken. Het 'uit-zoomen' doe je (online) met mij en andere ondernemers wat je een inspiratie-boost geeft doordat je vanuit meerdere kanten inzichten en advies krijgt op jouw uitdagingen.
  • Ik kan al goed plannen, is dit dan wel voor mij?
   Eerlijk? Ik denk dat als jij je doelen afgelopen jaar hebt behaald, jij deze pagina niet zou lezen. Werk aan de winkel dus, om ervoor te zorgen dat jij jouw modus vind waarin jij je plannen ook werkelijk uitvoert. In beweging blijft naar je lange termijn doelen en deze komend jaar dus wel gaat behalen.
  • Ik ben al heel goed in mijn To Do-lijst afwerken, is dit dan wel voor mij?
   Dit is juist voor ondernemers zoals jij. Een To Do-lijst afwerken is namelijk helemaal niet moeilijk. De juiste dingen op je To Do-lijst krijgen wel. Meestal staan er dingen op die absoluut overbodig zijn voor jouw groei en die van je bedrijf. Dit coaching traject helpt je om je richting te bepalen met je verlangen en je (dagelijkse) koers te bepalen met je intuïtie. Zo wordt je niet meegezogen door de 'waan van de dag' (dat is wat een actielijst is) maar houd je vanzelfsprekend focus op je missie en jaardoelen.
  • Ik ben nog niet ingeschreven als ZZP-er, is dit dan wel voor mij?
   Voordat en tijdens je start als ZZP-er komt er heel veel op je af. Dit is waar het bij de meeste starters mis gaat. Of ze blijven in de plannen-maken-modus hangen óf ze schieten in de detail-modus van alles wat er voorbij komt. Door bijvoorbeeld heel erg met techniek of inhoud aan de slag te gaan. In plaats van met hetgeen ze gaat helpen om hun plannen te realiseren. Dit is waar ik je heel goed kan coachen, zodat je in beweging komt en blijft om je dromen na te jagen. Daarbij leer je tijdens de (online) Focus Sessies veel van de al meer ervaren ZZP-ers.

  Waar ik voor sta 

  We leven in een wereld vol mogelijkheden, verwachtingen, prikkels en oordelen. Kinderen kiezen de richting voor hun vak, op een leeftijd waarbij verwachtingen van ouders en omgeving een grote rol spelen. De keuze wordt vaak niet (zelf) vanuit verlangen maar ratio gemaakt. Waardoor je als het ware niet je eigen (levens)koers uitzet.


  Omdat we al jong leren vanuit verwachtingen van omgeving en ‘het systeem’ te denken, handelen en doen, creëren we een vicieuze keurslijf voor onszelf. Stappen in onze eigen sneltrein en verliezen het stuur van ons eigen leven uit handen. 


  Doen waar je blij van wordt, oftewel je potentieel leven lijkt onzichtbaar en onbereikbaar. Je hoort het zo vaak terug in de zin “ik doe maar wat”. Je legt je erbij neer. Je neemt je leven voor lief en ervaart niet het geluk in je leven, dat je zou kunnen ervaren.


  Ik zorg er als business coach voor dat ondernemers hun ideale leven zien en realiseren met hun bedrijf (in plaats van andersom). Het ideale leven waarin ze hun eigen potentieel zien en leven, zodat ze een onmisbaar verschil maken in de wereld.


  Je ideale leven ontstaat uit verlangen. Levert je energie op. Het is een avontuur vol eenvoud, plezier en mogelijkheden. En je bedrijf draagt daaraan bij, niet andersom.


  Dit gun ik iedere ondernemer.

  arrow_drop_up arrow_drop_down