Business Expeditie Plan

Maak en bouw in 2 dagen een ijzersterk fundament voor jouw bedrijf 

Ben je al een tijdje ZZP-er en loopt het nog niet zoals je wilt?

Herkenbaar?

 • Je hebt zoveel ideeën, maar hoe maak je er 1 behapbaar geheel van? Dat ook  goed aansluit bij je ideale klant.    
 • Je voelt dat je bedrijf nog niet opbrengt wat het waard is 
 • Je weet niet goed wat je volgende stap moet zijn
 • Je hebt het gevoel dat je werkdag nooit ‘klaar’ is 
 • Je omgeving weet niet wat je doet, zelfs je goede vrienden niet  

 

Daardoor:

 • Denk je "ik ben al zolang bezig en heb nog steeds niets bereikt" wat een waardeloze ondernemer ben ik toch… 
 • Hoor je je beperkende stem steeds harder roepen "Misschien toch weer in loondienst" 
 • Hol je het ene moment voor je klant en sta je het volgende moment stil, omdat er geen nieuwe klant volgt 
 • Voel je met de dag minder plezier in je werkdag, waardoor je inspiratie naar de haaien gaat
 • Ben je geneigd om nog een stapje harder (in plaats van slimmer) te gaan werken
 • Einstein zei het al, de definitie van waanzin is telkens hetzelfde doen en een andere uitkomst verwachten   

Stop met die waanzin en stel je eens voor...

Stel je voor dat je bij mij komt voor jouw Business Expeditie Plan. We gaan twee dagen 1-op-1 aan de slag en stippel jij de kaart en route naar je ideale leven en bedrijf uit. Tijdens deze dagen wordt glashelder wat jij wilt bereiken en met welke concrete behapbare stappen jij daar gaat komen.   

Van hollen-stilstaan naar een continue stroom aan inkomsten  

Van negatieve spiraal, naar continue klantenstroom

Van apathisch naar je laptop staren naar extreme focus en efficiëntie    

Van altijd druk en nooit klaar, naar een voldaan gevoel aan het einde van iedere werkdag  

Van stuurloos, naar kapitein van jouw bedrijf  

Zij werkten met mij

“Marleen zag al snel dat mijn hart ergens anders lag. Nu zie ik mijn nieuwe doel veel dichterbij. Heb ik een plan hoe ik dat doel ga bereiken.


Marleen verkoopt geen bullshit. Ze hanteert een ideale combinatie tussen een analytische aanpak en werken met gevoel"  

Evelien Lems - Pure Living

"Ik wilde mijn bedrijf serieuzer neerzetten. Ik heb keuzes gemaakt, waar ik nu voor durf te gaan. Plus een plan waarmee ik het stap-voor-stap voor elkaar krijg." 

Marjolein Pino - Lein Design

"Ik had een droom en geen idee hoe ik die met mijn bedrijf zou realiseren. Met Marleen koos ik mijn verdienmodel. Stelde mijn product-, sales-funnel en een strategisch actieplan samen.


Nu weet ik iedere week wat me te doen staat. En die focus is belangrijk voor iemand als ik met ADHD." 

Eveline Roux - 

ADHD Bij Vrouwen

Business Expeditie Plan in 4 stappen

Stap 1: 

Je ideale leven

Veel ZZP-ers starten hun bedrijf vanuit hun hoofd, of gebaseerd op de verwachtingen van hun omgeving. Dit betekent dat je niet start vanuit je eigen verlangen, maar werkt en doorzet op basis van daadkracht. Op korte termijn kun je daar best succesvol mee zijn. Maar op de lange termijn zal je merken dat het je vooral energie kost in plaats van oplevert.


Het eerste dagdeel van Business Expeditie Plan gaan we aan de slag met je werkelijke verlangens voor je ideale leven en het verschil dat jij wilt maken met je leven. 


We starten dus niet vanuit je hoofd, maar vanuit je eigen unieke kern. Als je deze stap wél neemt ga jij een bedrijf bouwen dat je energie oplevert, waardoor je impact nog groter wordt.

Stap 2: 

Je bedrijf als middel

Er zit een groot verschil tussen je ideale leven realiseren met je bedrijf als middel, of je ideale bedrijf bouwen ten koste van je ideale leven. Toch is de laatste variant de reden dat veel ZZP-ers er al binnen 5 jaar mee stoppen. Om maximale impact te kunnen maken is het noodzakelijk om helder te hebben 'hoe jij je bedrijf inzet als middel om je ideale leven te realiseren'. Het leven waarmee jij het verschil maakt waarnaar jij verlangt.


Hoe? Dat pluizen we samen uit in deze 2e stap.

Stap 3:
Jouw uniek strategie

Als je je verlangen kent en weet wie jij bent, oftewel wie je als ondernemer meeneemt in je ondernemersavontuur. Dan is het tijd om je eigen unieke strategie te formuleren. 

Dat is niet meer of minder dan kijken hoe jij vanuit je huidige positie/ situatie je ideale leven gaat realiseren. Dus hoe overbrug je de afstand en de bijbehorende obstakels.

Jouw unieke strategiemix bestaat uit maar 3 bouwstenen:

1) Branding

2) Strategie 

3) (Zelf-)leiderschap

Dus: welk verdienmodel past bij jou en je doelen. Hoe 'brand' je jezelf zodat zichtbaar zijn natuurlijk voelt. Welke diensten, stappen, tools en acties zet jij in, tijdens jouw expeditie ondernemerschap.


Jouw strategie is pas uniek en ideaal als de 3 bouwstenen niet alleen eenvoudig en helder zijn, maar ook versterkend werken. Dit geeft overzicht, rust en maakt dat het comfortabel voelt om voor je bedrijf (op)te staan. Waardoor jij je makkelijk uitspreekt en zichtbaarheid natuurlijk aanvoelt in plaats van iets dat 'moet'.

Stap 4: 

Strategisch Actieplan

Leuk en aardig al dat droom- en denk-werk van de vorige stappen. Een bedrijf maak en bouw je pas ECHT...als je gaat DOEN!

Zonder actie, geen resultaat.


Het laatste dagdeel maken we een Strategisch Actieplan voor het komende jaar. Op hoofdlijn voor de 4 kwartalen. Plus heel concreet voor het komende kwartaal.


Na deze laatste stap weet jij welke stappen jij nu moet zetten om je ideale leven te realiseren. Om de impact en het verschil te maken waar jij naar verlangt. En waar jij jouw ideale klant mee verder helpt.


De meerderheid van mijn klanten kiest aanvullend op het 'Business Expeditie Plan' voor het 1-op-1 coachingstraject van 3 maanden.Ik vertel je er graag meer over in het gratis strategie gesprek.

"Toen ik in contact kwam met Marleen wilde ik heel graag mijn business echt op gang brengen. Ik had zo nu en dan een opdracht, maar niet genoeg om van te leven. Ik had ook net een nieuwe opleiding gedaan en wist ook niet meer zo goed wat ik nou eigenlijk te bieden had. Ik wist echt wel het een en ander van ondernemen, marketing en verkoop enzovoort. Maar het lukt me niet om een winstgevende business te maken.

 

Na het Business Expeditie Plan wist ik echt weer wat ik te bieden heb. En wat mijn onderscheidende vermogen is. Mijn missie heb ik daar echt duidelijk omschreven, in heldere taal. En mijn productenaanbod hebben we helemaal in kaart gebracht. En dat alles zorgt er voor dat ik bij opdrachtgevers helder heb wat ik te bieden heb." 

Jantien Rentenaar - Bureau Rentenaar

Investering Business Expeditie Plan EUR 1.600,-

Overtuigd? Plan dan onze kennismaking in!

Karen André -Atelier Karen André

Waar ik voor sta 

We leven in een wereld vol mogelijkheden, verwachtingen, prikkels en oordelen. Kinderen kiezen de richting voor hun vak, op een leeftijd waarbij verwachtingen van ouders en omgeving een grote rol spelen. De keuze wordt vaak niet (zelf) vanuit verlangen maar ratio gemaakt. Waardoor je als het ware niet je eigen (levens)koers uitzet.


Omdat we al jong leren vanuit verwachtingen van omgeving en ‘het systeem’ te denken, handelen en doen, creëren we een vicieuze keurslijf voor onszelf. Stappen in onze eigen sneltrein en verliezen het stuur van ons eigen leven uit handen. 


Doen waar je blij van wordt, oftewel je potentieel leven lijkt onzichtbaar en onbereikbaar. Je hoort het zo vaak terug in de zin “ik doe maar wat”. Je legt je erbij neer. Je neemt je leven voor lief en ervaart niet het geluk in je leven, dat je zou kunnen ervaren.


Ik zorg er als business coach voor dat ondernemers hun ideale leven zien en realiseren met hun bedrijf (in plaats van andersom). Het ideale leven waarin ze hun eigen potentieel zien en leven, zodat ze een onmisbaar verschil maken in de wereld.


Je ideale leven ontstaat uit verlangen. Levert je energie op. Het is een avontuur vol eenvoud, plezier en mogelijkheden. En je bedrijf draagt daaraan bij, niet andersom.


Dit gun ik iedere ondernemer.

arrow_drop_up arrow_drop_down