7 Redenen om nu je focus te verbeteren (+ Gratis Focus Give Away)
05 mei 2020 

7 Redenen om nu je focus te verbeteren (+ Gratis Focus Give Away)

Focus…gaap!

Niet het meest sexy onderwerp van het ondernemerschap. Maar dat zou het wat mij betreft wél moeten zijn. Focus is je goud en een van de belangrijkste ingrediënten om een leuk leven te realiseren met je bedrijf als middel.

Ik en focus gaan al ‘way back’. Het heeft me geholpen aan een mooi en avontuurlijk leven en carrière. Eerder nam ik altijd aan dat mijn klanten focus niet urgent genoeg zouden vinden om aan te pakken. Dat het woord ze al rode vlekken gaf. Dus verstopte ik het in mijn trainingen en coaching-trajecten.

Totdat…..

Ik het mijn klanten vorig jaar op de man af vroeg. Aangezien ik mijn klanten altijd leer dat ze niets mogen aannemen, maar altijd moeten checken met hun klanten. Ging ik mijn eigen voorbeeld volgen en vroeg aan al mijn klanten. Wat zij het meest waardevolle onderdeel van ons traject vonden. 85% antwoordde “de focus-coaching “!

Bummer…. zat ik er even naast (tsja dat gebeurt met aannames 😉 leuke les voor jou: check altijd ALLES wat je bedenkt bij/ met je ideale klanten).

Mijn conclusie

Hiermee (focus) wil ik nog véél meer ondernemers mee helpen. Dus gooide ik mijn eigen strategie om van alleen 1-op-1 naar ook een interactief coaching-traject ‘Art Of Focus’ waarin ik de dynamiek en kracht van de groep driedubbel voel, waardeer en ook INZET.

Mijn nieuwe strategie stopt daar niet. Ik wil meer. Ik wil meer waarde over dit ondergewaardeerde aspect van ondernemerschap delen. Aan meer mensen dan alleen mijn klanten of leads. Ook de rest van ondernemend Nederland heeft baat bij laser focus. Daarom ga ik er vanaf nu ook over bloggen. Juist omdat FOCUS zoveel meer is dan timemanagement en je to do list. Het gaat over jou als mens en je gehele bedrijf.

Focus is zoveel meer

Focus gaat over jouw leven
Focus gaat over je bedrijf
Focus gaat over NU
Focus gaat over hoe jij je voelt
Focus gaat over je strategie op korte en lange termijn
Focus gaat over je branding
Focus gaat over je marketing en sales
Focus gaat over zelf-leiderschap
Focus gaat over groei
Focus gaat over ontspanning
Focus gaat over hoe jij in het leven staat
Focus is het meest waardevolle dat jij jezelf kunt gunnen

Focus is NIET de hele dag strak staan van de adrenaline
Focus is NIET to do’s er doorheen rammen
Focus is NIET rigide
Focus neemt geen tijd, het geeft je tijd

Sta voor jezelf eens stil bij het volgende:

Wat betekent focus voor jou?

En wat doe jij momenteel om jezelf zo goed mogelijk te focussen?

Waar gaat het mis bij jou en je focus?

 

Weinig ondernemers passen het bewust toe

Zoals ik al zei: ‘focus is wat mij betreft het meest waardevolle dat jij jezelf als ondernemer kunt gunnen.’ Zeker als je impact wilt maken als mens en met je bedrijf.

Maar het gekke is dus hoe belangrijk ondernemers FOCUS ook zeggen te vinden. Er zijn er maar verdomd weinig die het ook bewust toepassen. Laat staan zichzelf erin te verbeteren. Gemiste kans zou ik willen zeggen, nee schreeuwen 😉 Vooral in deze bizarre werkelijkheid van vandaag de dag, waarin tijd en ruimte nog schaarser zijn voor ons wereldburgers.

Normaal gesproken ga ik 6 maanden aan de slag met mijn klanten. Maar ik zal je hieronder in een notendop de 7 redenen geven waarom jij je focus MOET verbeteren (moeten ja…inderdaad ik gebruik het woord echt).

Vandaag dus dé 7 redenen waarom je vandaag nog zou moeten starten met het verbeteren van je focus. Het kan je zoveel brengen. Maakt niet uit of je een starter bent of al een autoriteit in je branche. Je focus kan altijd beter. Je focus is van levensbelang voor jezelf en je bedrijf.

Reden #1 Meer Impact

Meer focus zorgt ervoor dat je zowel vandaag, op korte als lange termijn doet wat het belangrijkste is voor jou en je bedrijf. Het geeft jou het stuur van je bedrijf in handen. En zorgt er ook voor dat je heel veel dingen NIET doet (die je nu waarschijnlijk nog wél doet) die niet bijdragen aan je missie, je doelen, je verlangen. Vooral door al die dingen NIET te doen, ontstaat er heel veel ruimte, tijd en energie om je beste werk te stoppen in datgene waarmee jij impact maakt.

Reden #2 Meer klanten

Meer focus zorgt voor een meer heldere boodschap. Scherpere doelgroep. En stappen zetten in lijn met je missie. Deze helderheid zorgt dat (potentiële) klanten weten wat ze aan je hebben. Waar jij precies voor staat. En dat is voor je klant veel makkelijker om op aan (en af) te haken.

Reden #3 Meer omzet en winst

Wat er bij veel ZZP-ers fout gaat is dat ze NU nog veel teveel tijd aan details besteden (bv. website oneindig vaak aanpassen) die helemaal niet relevant zijn voor je doelgroep om:

  1. jou te vinden
  2. te ervaren wat jij te bieden/ geven hebt
  3. af te wegen of jullie een match zijn

Als jouw doelgroep jou beter weet te vinden door je heldere marketing (zie #2). En jij je focus legt op de sales stappen die het beste bij jou en je doelgroep passen. Tsja dan is 1+1= 3 en zorgt het voor meer omzet en winst.

Reden #4 Meer vertrouwen

Focus geeft je het gevoel het stuur van je leven en je bedrijf in eigen hand te hebben. You are in control. Door regelmatig van jezelf, je acties en anderen te leren ervaar je groei. Sterker nog, je groeit. Dat geeft vertrouwen en smaakt voor velen naar meer 😉. Het mooie van vertrouwen is dat je het uitstraalt en dat het een magnetisch effect heeft.

Reden #5 Meer tijd voor je geliefden

Veel ondernemers ervaren continue onrust, omdat ze hun kantoor altijd bij zich dragen. Door overzicht en focus, weet jij wanneer je werkdag ten einde is. En je dus niet meer met een been in je werk staat tijdens het avondeten. Maar je volledige aandacht kunt richten op jezelf, datgene wat jij leuk vindt en aan hen die zo belangrijk voor je zijn. Wedden dat je na zo’n avond je volgende dag met meer energie start 😉

Reden #6 Meer energie

Energie en focus hebben een wisselwerking op elkaar. Door meer energie in je werkdag te brengen krijg je meer focus. En door meer focus zal jij jezelf energieker voelen. Hier ligt een mooie kans voor heel veel ondernemers. Ik ben geloof namelijk dat meer dan de helft van de ondernemers:

  • Niet zijn/haar ideale werkritme kent
  • En zeker niet werkt volgens dit ideale werkritme

Reden #7 Meer plezier

Stel je voor dat je (door een wonder) vanaf morgen 500% beter kunt focussen. Wat zou dit jou dan opleveren? Bovenstaande 6 redenen geven natuurlijk alle reden tot meer plezier. Plezier is de absolute bonus van meer focus.

Samengevat:

  1. Focus simplifies your life
  2. En zonder focus is de kans groot dat je bij de 60% ZZP-ers behoort die er binnen 5 jaar mee stopt.

En nu ben ik natuurlijk razend nieuwsgierig naar jou. Als jij dit zo leest, vraag jezelf dan eens het volgende af:

 

Welke reden om beter te focussen spreekt jou het meeste aan?

Waarmee zou jij jezelf vandaag nog een focus boost kunnen geven?

Welke stap ga jij zetten om ook op je lange termijn plannen te focussen?

 

Heb je het idee dat er voor jou winst te behalen valt op het gebied van focus? Dan heb ik iets voor je. Regelmatig geef ik mijn online masterclass Art Of Focus die geeft je gegarandeerd een focus boost op alle bovenstaande gebieden. Voel je vrij om deel te nemen.

Focus Cadeau

Ook ontwikkelde ik een template om jezelf en je bedrijf maandelijks te evalueren en reflecteren. Waarmee je vervolgens ook je koers uitzet om de komende maand full focus aan de slag te gaan. Ik geloof in het principe van ‘geven’ en om deze intentie kracht bij te zetten, geef ik mijn Maand Focus Planner cadeau aan iedereen die een antwoord geeft op een/meer van de bovenstaande vragen.

Nou dat was hem. Mijn eerste blog over focus. Volgende week neem ik je mee in het HOE. Hoe je meer focus aanbrengt in je leven en je bedrijf. Super easy en leuk.

Dankjewel voor het lezen en ik kijk uit naar je reactie.

Mocht je het leuk vinden om me beter te leren kennen. Voeg me dan gerust toe aan je netwerk. Of luister naar mijn Verschil-Makers Podcast.

Mooie dag en lieve groet,

Marleen

 

Over de schrijver
Anna
Door

Anna

op 01 Jun 2020

Leuke blog, Marleen! Het zijn uiteraard allemaal goede redenen om beter te focussen. Op dit moment zet ik graag in op 'meer impact', daaruit volgt de rest. Een goede vraag om mezelf hierbij te stellen is: heeft dit echt betrekking op mij? Zo nee, dan lekker niets mee doen. :)

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down